fotònica en 5 minuts!

a la festa de la ciència 2021

13 de juny de 2021

12:40 H

Descobreix el món de la fotònica gràcies a 3 persones que fan ciència a l’ICFO: cada una ens explicarà en 5 minuts perquè la fotònica és important per a la seva recerca i per a la societat en general d’una manera atractiva i entenedora. Hi haurà també temps perquè els hi puguis fer preguntes sobre ciència i les seves carreres professionals.

Aquest esdeveniment està dirigit a majors de 16 anys.

Trobaràs aquesta edició presencial de Fotònica en 5 Minuts! a la Festa de la Ciència de Barcelona el dia 13 de juny de 2021 a les 12:40 al Parc de la Recerca Biomèdica de Barcelona (PRBB). 

SPEAKERS

Lorenzo Cortese

Investigador postdoctoral a l'ICFO

El Dr. Lorenzo Cortese és investigador del grup d’ Optica mèdica de l’ICFO des del 2016. Va obtenir el títol de doctor al 2016 al Laboratori Europeu d’Espectroscòpia No Lineal (LENS) – Universitat de Florència (Itàlia), dedicat als camps de la micro/nanofotònica, sistemes fotònics complexos i fotònica bioinspirada. A l’ICFO, ha treballat en diversos projectes de recerca internacionals que involucren institucions de recerca, institucions clíniques i empreses biomèdiques de tecnologia puntera. El seu treball està enfocat a les tecnologies d’imatges multimodals, espectroscòpia de correlació difusa i espectroscòpia d’infraroig proper, dissenyant i realitzant experiments pel laboratori i entorns clínics.

Constanza Sansierra

Estudiant de doctorat a l'ICFO

La Constanza Sansierra va néixer a Santiago del Estero, Argentina. Es va llicenciar en química i va cursar un màster en Ciència dels Materials a l’Institut Sabato (UNSAM) de Buenos Aires, on el seu projecte va rebre el el reconeixement com a millor treball de màster en ciència dels materials el 2016. Posteriorment, es va incorporar a la CNEA (Comissió Nacional d’Energia Atòmica) treballant en noves tecnologies per a la gestió d’eliminació de residus nuclears a l’Argentina. La Constanza és actualment estudiant de doctorat a ICFO, al grup d’energia fotovoltaica orgànica nanoestructurada dirigit pel Prof. Dr. Jordi Martorell. El seu projecte es centra en la “fotosíntesi artificial” per desenvolupar dispositius fotoelectroquímics per a la producció de combustibles renovables que incorporin nanoestructures fotòniques capaces de gestionar i maximitzar la utilització de la llum solar.

Darío Lago Rivera

Estudiant de doctorat a l'ICFO

Graduat en física per la Universitat de Santiago de Compostel·la. Està fent la seva tesi doctoral a l’ICFO, en el grup del Prof. Dr. Hugues de Riedmatten. En aquesta, tracta d’entrellaçar memòries quàntiques remotes d’estat sòlid. L’entrellaçament entre memòries quàntiques és un requisit fonamental per poder construir un Internet Quàntic que permetrà realitzar comunicacions altament segures a grans distàncies. Dedica part del seu temps lliure a fer vídeos de divulgació pel canal de YouTube ” O Son das Ideas “.

Share This